info@panadisplay.com
Klasifikacija i princip LCD

Klasifikacija i princip LCD

Apr 24, 2018

blob.png

1、STN LCD zaslon

STN je kratica za "Super Teisted Nematic", pripada pasivna pasivna matrica LCD, skoro sve crno-bijeli zaslon LCD zaslon je ta vrsta materijala. Color STN LCD zaslon je monokromatski STN LCD zaslon na temelju filtera za boje i svaki piksel u monokromatski zaslon matrica je podijeljena u tri podpiksela, a prikazuje tri boje crvena, zelena i plava boja filtera kako bi se postigla boja slike. Zbog ograničenja tehnologije, najviše STN LCD zaslon je samo 65536 boja, a većina ih je 4096 boja STN proizvoda na tržištu, zato STN se također zove "lažni boja".


2, GF LCD zaslon

GF je skraćenica od "Dobro boju", možda svatko je još čudnije GF LCD zaslon, jer GF LCD zaslon koji se tiče prsta proizvoda su vrlo mali na tržištu. U stvari, GF pripada vrsti STN. Glavna značajka GF je da svjetlost je oplemenjen na prostor niska potrošnja energije, ali GF LCD zaslon je nešto boje.

blob.png

3、TFT LCD

TFT je skraćenica od "Tankog Film tranzistora", također poznat kao "true color". Pripada ActiveX matrica LCD zaslon. To je ekran sastavljen od tankog filma tranzistora. Svaki piksel smisao svojih tekućih kristala pokreće thin film tranzistora. Svaki piksel ima četiri neovisne tankog filma tranzistora vožnje boja svjetla nakon svakog piksela. Internet može otkriti istina boje 24 bitna boja duboko. U rezoluciji, maksimalna TFT LCD do UXGA (1600 x 1200).


Raspored TFT ima memoriju, pa struja će se vratiti odmah nakon što struja je nestaju, Dakle poboljšanje trzanje i zamagliti STN LCD zaslona, učinkovito poboljšava učinak prikaz dinamičkih slika na LCD zaslonu i mogućnost za prikaz statične slike više istaknut, a zmaj točka na TFT ekranu je kraće vrijeme odziva. I šarene, tako da je naširoko koristi u prijenosna računala i DV, DC. Nedostatak TFT LCD je da košta više električne energije i troškovi više.


4, TFD LCD zaslon

TFD je skraćenica od "Tanki Film dioda", jer TFT LCD zaslon potrošnja je visoka, a cijena je visoka, čime se uvelike povećava trošak proizvoda, tako EPSON posebno razvijene TFD tehnologija za zaslon mobilnog telefona. Također pripada ActiveX matrica LCD zaslon, svaki piksel na LCD je opremljen sa jednom diodom. Svaki piksel je kontrolirana pojedinačno tako da svaki piksel komunicirati sa svaki ostali. To očito poboljšati razlučivost i može prikazati dinamičke slike i šarene boje bez pratećih.

U pogledu performansi, TFD LCD zaslon je TFT LCD zaslon i STN LCD zaslon. TFD LCD zaslon je više svijetla nego STN LCD zaslon, i boja je svjetlija. U isto vrijeme, LCD zaslon je više struje spas od TFT LCD zaslonu, ali boja i sjaj su daleko ispod onih TFT LCD zaslon.