info@panadisplay.com
Jedan od razloga za rastuće cijene mobilnih telefona je porast cijena smartphonea

Jedan od razloga za rastuće cijene mobilnih telefona je porast cijena smartphonea

Feb 02, 2018

Pregled inteligentnog tržišta mobilnih telefona u posljednjih nekoliko godina, možemo jasno vidjeti da je trend mobilnog telefona mobitel je sve jači, da li je tisuća strojeva ili high-end borac stroj, razni modeli cijene su relativno veliki porast, Meizu, moljac je najavio da su njegove low-end cijene proizvoda, uz Samsung Note8 mobilni telefon u domaćoj cijeni na 6988 juana počeo, Samsung Note7 prodajna cijena je 5988 juana, Note8 je u bilješci7 na temelju povećanja cijena za 1000 juana. Važno je napomenuti da poboljšanje troškova hardvera Note8 može biti više usredotočeno na fotoaparat (serijska bilježnica u prvoj dvostrukoj fotografiji) i na strani zaslona. IPhone X, koji je objavljen prošle godine, dosegao je visoku cijenu bez presedana od 9688 juana. Koji je rezultat porasta cijene mobilnih telefona?


blob.png

U ovom valu cijena mobilnih telefona, rast sirovina odigrao je veliku ulogu. Prema promatranju, tijekom protekle godine, bakrena folija i ploča s bakrenim slojem već dugo nisu zaliha, i čini se da nema zaustavljanja. Ne samo to, uzvodno opskrbni lanac iz zaliha vijesti također je izvijestio da se ne zaustavi, najveći svjetski dobavljač bakra odjevenih laminata u više navrata je objavio obavijest o povećanju cijena.


Kao što svi znamo, u strukturi troškova pametnog telefona glavni čipset, prednji i stražnji fotoaparat, zaslon i moduli za dodir i modul za pohranu računaju gotovo četiri dijela troškova cijelog stroja koji čine 50% 70% ukupnih troškova. Dakle, zbog rastuće cijene sirovina, mobilni programeri i dobavljači mogu se nositi s tim pritiskom podizanjem cijena.


Plutajuća ploča mobilnog telefona dobro je poznata u tjednu. Krajem 2015. lanac industrije navodi kako nije optimističan za tržište mobilnih telefona u 2016. godini, a rezultat je bio ozbiljan manjak proizvodnog plana za proizvođače panela. Cijene ploča su se smanjile jednom, a proizvođači panela također imaju ozbiljne gubitke, a mnogi su proizvođači prisiljeni smanjiti proizvodnju. No, istodobno, iako je mobilni telefon smanjio proizvodnju, tržište mobilnih telefonija imalo je prekretnicu, dobar je. Kao rezultat toga, vidjeli smo da je zaslon mobilnog telefona u nedostatku, a cijena je gotovo udvostručena ili čak i veća. Čak i ako je bogata, teško je kupiti zaslon. Jasno je da ne samo zaslon mobilnog telefona, ostala tri velika elementa također imaju različite stupnjeve povećanja. Osim toga, dupleks mobitela, filtri, kristalni oscilatori, baterije i ostale važne komponente također su posljedica nedostatka robe koja rezultira višim cijenama.


U stvari, pored troškova komponenata i drugih važnih komponenti, dolazni tečaj RMB tečaja je također glavni uzrok povećanja kolektivne cijene mobilnog telefona. U industriji mobilnih telefona većina ključnih uređaja kotira se u američkim dolarima, a amortizacija RMB-a dovest će do povećanja troškova proizvođača mobilnih telefona.


Međutim, cijene mobilnih telefona i dalje rastu, postoje i razlozi proizvođača mobilnih telefona u prekomjernom pozicioniranju proizvoda. Sve više i više brandova mobilnih telefona ne samo da nastoje postići višu kolokaciju, nego i uložiti velike napore u izgled i tehnologiju, tako da je cijena prirodno narasla. Ono što se može vidjeti jest da je u prošlosti 2017. godine poboljšana kvaliteta domaćih mobilnih telefona.


Na temelju gore navedene analize vidimo da se troškovi komponenti povećavaju, pad RMB tečaja i proizvođači mobilnih telefona važan je uzrok porasta cijena mobilnog telefona za vlastitu marku mobilnog telefona i pretjerivanja, za potrošače se očekuje da će pokrenuti pametne proizvođači mobilnih telefona suftini proizvodi, donose ljudima iskustvo više vrijednosti znanosti i tehnologije.