info@panadisplay.com
Daljnja analiza Protel DXP shematski shematski krug

Daljnja analiza Protel DXP shematski shematski krug

Jan 20, 2018

1 Projektiranje shematskog shema kruga

Dizajn shematski dijagram sklopa je uglavnom nacrtati shematski shematski shema pomoću principijelnog dijagrama Protel DXP za dizajn sustava. Značajka je da je preciznost na crtanju visoka, jer je njezina najmanja jedinica crtanja milijun inča. U procesu crtanja, iskoristite cijeli Protel DXP pruža niz osnovnih alata za crtanje i različite funkcije za uređivanje, uključujući zajedničke alate za crtanje s žičanim alatom i alatima za crtanje, treba obratiti pozornost na razliku između njih, a majstor ih se može izvući točan i fino krug princip dijagram. Postoji nekoliko načina unosa elementa, u Unos serijskog broja elementa u traku oznake, unos oznake komponente u stupac "Vrsta dijela", a vrstu elementa paketa u traci Footprint može se privremeno unijeti jer ne utječu na dizajn shematskog dijagrama kruga. Osim toga, možete kliknuti "mjesto" u upravitelju uređaja za postavljanje ili korištenje izbornika "mjesto" za postavljanje raznih električnih objekata.


Prvo, da biste stavili element na shematski, prvo ga se mora učitati u biblioteku komponenti. Sustav ima unaprijed zajedničke komponente u knjižnicu, to je naziv putanja programfile \ altium \ library \ Miscellaneous Devices.intlib, jer je Protel profesionalni softver za izradu sklopova za elektronički dizajn profesionalnog osoblja i većinu elektronički entuzijasta, knjižnica dijelova sadrži komponente za simbol dijagram je prilično sveobuhvatan, tako da mnogi dijelovi broja dijelova knjižnice. Ne znam broj više, tako da početnike na koje dijelove knjižnica pronaći potrebne komponente. Početnici obično trebaju samo učitati dvije komponente knjižnice "Miscellaneous Devices.lib", "Protel Dos.lib", u osnovi dovoljno.


Drugo, naučite pronaći "naziv simbola elementa" koji odgovara komponenti u biblioteci komponenti. Diskretne komponente općenito se mogu naći iz grafičke biblioteke simbola "Miscellaneous Devices.lib" koje pruža softver, što je intuitivnije i jasnije. Neke uobičajene komponente također se mogu staviti u vlastitu komponentnu biblioteku pa je prikladnije pronaći komponente.


Treće, u procesu crtanja shematski, moramo obratiti pozornost na nacrt crteža žice. Ovaj dio je sklon napraviti dvije pogreške. Jedan je da koristite liniju (liniju) umjesto poprečnog presjeka (žice). Razlika između njih je zadana boja drugačija, jedna je svijetloplava, druga je tamnoplava. Ključ je da linija ne može voditi električnu energiju, a dirigent može provesti električnu energiju koja je od električnog značaja. Žica polazne točke i krajnje točke trebaju biti završna točka i komponente igle se podudaraju, čak i iz dijagrama načela kruga na površini bez pogreške, i zapravo nakon što se pravilima električne inspekcije pojavljuju u dijagramu kruga s pogrešnom identifikacijom, označavajući da spojne žice krivo je.2 Izrada komponenti

Protel moćan DXP također se odražava u proizvodnji komponenti, mi u procesu crtanja, često naići na takve probleme, a ne komponenta pin položaj nekih komponenti je nerazuman ili pruža sustav knjižnica komponenti, električni dijagram, kao što je crtež princip dijagram u ali osnovne komponente normalno se otvaraju i normalno zatvaraju da nema spremanog svitka. To zahtijeva da prvo nacrtamo ove električne komponente, a zatim na crtežu.


Sustav pruža snažan komponentni urednik. Jer možemo napraviti neke komponente, ali u procesu crtanja komponenti treba obratiti pažnju na neke probleme, prva su komponente i princip dijagram komponenti paketa knjižnice nisu isti, osim privući sve vrste čipova, komponenta svibanj sadrže više komponenti, nemojte ostavljati prilikom crtanja. Drugi je da privuče električne dijelove, postoje tri načina rada, s primjerima 74LS00, standardni način rada Normalno, Morganov način de-Morgan i IEEE način rada. Za ta tri uzorka obično koristimo uzorak: Normalno, ali druga dva moraju biti nacrtana kada se iscrtava dijagram komponenata. 74LS00 je 4-2 NAND vrata, postoje četiri komponente za privlačenje pozornosti na pin broj i raspored skriveni crtež snage i tla.


3 Generiranje mrežnih tablica

Shematski prikaz mreža je most između SCH i PCB. Ako početnik nema iskustva u crtanju pločica, potrebno je dobiti mrežnu tablicu iz shematskog dijagrama sklopa. To je duša automatske pločice. U ovom ćete odjeljku naučiti pročitati mrežnu tablicu. Mrežni stol sastoji se od dva dijela: dijela deklaracije komponenti i odjeljak definicije mreže. Kako promijeniti prilagodbu komponenata u mrežnoj tablici, komponentni enkapsuliranje u položaju za uređivanje u mrežnoj tablici itd. To je glavobolja mnogih ljudi da provjeravaju točnost mrežne tablice. Jedan od važnih razloga je da se naziv mreže u mrežnoj tablici ne može izravno pročitati na shematskom dijagramu. Način rješavanja ovog problema je postavljanje jednostavnih mrežnih naljepnica na svaku mrežu shematskog dijagrama. Postoje dvije svrhe za označavanje mreže: prvo, olakšajte prepoznavanje autobusne ili druge mreže; prvo, izrazite električnu vezu. Za isti shematski dijagram, mreža s istim brojem mreža označava da su svi povezani zajedno.


4 Dizajn tiskanih pločica

Dizajn tiskanih pločica je važan dio Protel DXP. Općenito, ako se koristi ERC za izradu PCB-a, prije izrade PCB-a mora se izvršiti provjera električnih pravila. Inače će dodati puno radova na popravcima pločica, potreba za ručno izvlačenjem bakrene žice, dizajn ploča koristimo snažnu Protel DXP pruža realizaciju pločice.


Protelov softver duboko je voljen od strane elektroničkih entuzijasta. Obično se smatra jednostavnim, ali ova jednostavna i jednostavna upotreba je rad samog softvera, a profesionalno znanje PCB-a koji je uključeno u njega je teže za početnike. Ovdje je fokus podučavanja o načinu postavljanja vrste enkapsuliranja komponenata, prijenosa na mrežni stol i automatskog generiranja PCB dijagrama. Koraci su sljedeći: projektiranje shematskog dijagrama, planiranje ploče kruga, postavljanje parametara, uvođenje mrežne tablice, automatsko oblikovanje i ručno podešavanje komponenata, postavljanje pravilnog ožičenja, automatsko ožičenje i ručno podešavanje, izvještavanje, spremanje i ispis.