info@panadisplay.com
Razlika između LED i LCD zaslon

Razlika između LED i LCD zaslon

Aug 12, 2017

Kao LCD zaslon uređaja, sljedeća generacija pozadinsko osvjetljenje LED ima mnoge prednosti, kao što su visoke svjetline, širok boja skala, brz odgovor, neovisna prekidača i bez štetnih tvari poput žive. Ali na sveobuhvatan način, LCD LCD pravokutna ploča, koja koristi LED kao izvor pozadinskog osvjetljenja, je najveća prednost u odnosu na LCD koji koristi CCFL (hladno katodne fluorescentne lampe) kao izvor svjetlosti, uglavnom u sljedeće tri točke.


1. Debljina tekući kristal će se smanjiti korištenjem LED pozadinsko osvjetljenje

LED pozadinsko osvjetljenje se sastoji od mnogo mrežu kao poluvodiči, svaki sa LED poluvodiča, tako da LED pozadinsko osvjetljenje uspješno realizira planarization izvor svjetlosti. Stan svjetlo izvor ne samo ima iznimnu svjetlinu uniformnost, ali također ne zahtijeva komplicirano optički put dizajn, tako da debljina LCD može biti tanji, a ima i veću pouzdanost i stabilnost. Tanje LCD paneli znači da laptop upaljač težine i bolje pokretljivosti. Na primjer, prijenosno računalo VAIO TX, pokrenuta od strane SONY, koristi LED backlit LCD zaslon s debljinom od samo 4,5 mm. LED zaslon bilježnica Debljina panela o CCFL običnih ekrana olovku debljine 1/2.


2. dulji život, manju potrošnju energije i više zaštite okoliša

Podaci pokazuju da LCD zaslon sama zauzima oko 30% potrošnje energije bilježnica računalo, i korištenje LED backlight sistem, može značajno smanjiti potrošnju energije. To štedi energiju za 48% u odnosu na najčešće korištene klase CCFL LCD zaslon. Osim toga, LED ne koristi ekološki štetnih elemenata Merkur, koji je vrlo ekološki prihvatljiv, dok je Merkur u CCFL. LED je ekološki vrlo prihvatljiv. LED također je velika prednost, to jest, vijek trajanja 100 tisuća sati, čak i ako kontinuirano korištenje 10 sati dnevno, možete nastaviti već 27 godina. Uz pokretanje SONY TX serije kao primjer, u usporedbi sa CCFT LCD i VAIO T serije, debljina je smanjen s 9mm do 4,5 mm, težina se smanjuje za 26% i istegnuti baterija život za sat vremena, više nego udvostručio sposobnost sažimanja ekrana. Jer tradicionalne LCD lampa napajanje napona treba b e na 530V, Lampa može funkcionirati normalno, i koristeći LED tehnologiju na zaslon, dok napon od 40V će biti u mogućnosti funkcionirati ispravno, tako da snage da se učinkovitije koristiti , da bi se postigao dug vijek trajanja baterije 9 sati.


3. LED pozadinsko osvjetljenje zaslona boja izvedbe je puno bolje od CCFL

Viši Osvježi stopa tako da LED ima bolje performanse u video, brzine odziva zaslona jedan element LED je 1000 puta LCD LCD ekran, u jarko svjetlo možete paziti na ispravan te prilagoditi na 40 stupnjeva celzijusa. S druge strane, zbog izvornog CCFL pozadinsko svjetlo boja čistoće, loše performanse u pogledu boje. To vodi LCD biti inferiorni u odnosu na CRT u sivim tonovima i boji prijelaze. Prema test, pozadinsko osvjetljenje CCFL postigne samo 78% od NTSC boja područje, dok LED pozadinsko osvjetljenje se lako može dobiti više od 100% NTSC boja površine. U boji i boji tranzicije, LED pozadinsko osvjetljenje također ima očite prednosti.