info@panadisplay.com
Povijest grafike za mentora

Povijest grafike za mentora

Mar 14, 2019

Mentor Graphics su 1981. godine osnovali Tom Bruggere, Gerry Langeler i Dave Moffenbeier. Prvi krug novca, vrijedan milijun dolara, stigao je od Sutter Hilla, Greylocka i Venrock Associates. Sljedeći krug bio je 2 milijuna dolara od pet tvrtki rizičnog kapitala, au travnju 1983. treći je krug podigao dodatnih 7 milijuna dolara. Mentor Graphics je jedna od prvih tvrtki koja je privukla poduzetnički kapital u Oregon.


Kao početna hardverska platforma izabrane su radne stanice Apollo Computer. Sa sjedištem u Chelmsfordu, Apollo je imao manje od godinu dana i objavio se javnosti tek nekoliko tjedana prije početka osnivanja osnivača Mentor Graphicsa.


Kada je Mentor ušao na CAE tržište tvrtka je imala dva tehnička diferencijatora: prvi je bio softver - Mentor, Valid, i Daisy svaki je imao softver s različitim prednostima i slabostima. Drugi je bio hardver - Mentor je pokrenuo sve programe na radnoj stanici Apollo, dok su Daisy i Valid izgradili svoj hardver. Krajem 1980-ih sve EDA tvrtke napustile su vlasnički hardver u korist radnih stanica koje su proizvele tvrtke kao što su Apollo i Sun Microsystems.


Nakon pomamnog razvoja, proizvod IDEA 1000 predstavljen je 1982. na konferenciji o automatizaciji dizajna, iako u apartmanu, a ne na podu.


U lipnju 2008, sustavi dizajna Cadencea ponudili su kupnju Mentor Graphicsa u otkupnom kapitalu. Dana 15. kolovoza 2008. godine, Cadence je povukla ovu ponudu navodeći nemogućnost prikupljanja potrebnog kapitala i nespremnost Mentor Graphicsa i uprave da razgovaraju o ponudi. Mentor je u listopadu 2008. kupio Flomerics Group plc za 60 milijuna dolara u gotovini, au kolovozu 2009. Mentor je dovršio akviziciju tvrtke za testiranje proizvodnje silicija LogicVision za 13 milijuna dolara. Mentor je dovršio akviziciju kompjuterskih sustava Valor u ožujku 2010. u gotovinskom i dioničkom poslu u vrijednosti od 50 milijuna dolara.


Dana 22. veljače 2011. Carl Icahn, aktivistički investitor, dao je ponudu za kupnju tvrtke za oko 1,86 milijardi dolara u gotovini.


Od 2012. godine glavni konkurenti Mentora su: Cadence Design Systems, Synopsys, Altium i Zuken.


Dana 3. ožujka 2015. Mentor Graphics objavio je da je kupio poslovnu imovinu tvrtke Tanner EDA.


Mentor Graphics je 14. studenoga 2016. objavio da će ga Siemens kupiti za 4,5 milijardi dolara, po cijeni od 37,25 dolara po dionici, što je 21 posto više od Mentorove zaključne cijene prethodnog petka. Akvizicija je dovršena u ožujku 2017. godine. I tada je Mentor Graphics postao stilski naziv "Mentor, Siemens Business".