info@panadisplay.com
Goldmont Erratum

Goldmont Erratum

Mar 14, 2019

Slično prethodnim Silvermont generacijama, u procesorskom krugu pronađeni su nedostaci koji su rezultirali prekidom rada kada se procesori aktivno koriste već nekoliko godina. Errata APL46 "Sustav može iskusiti nemogućnost pokretanja ili može prekinuti rad" dodan je dokumentaciji u lipnju 2017. godine, navodeći da broj niskih pinova, sat stvarnog vremena, SD kartica i GPIO sučelja mogu prestati funkcionirati.


Utvrđeno je da su ograničenja utjecala na sustave. Ažuriranje firmvera za LPC sabirnicu pod nazivom LPC_CLKRUN # smanjuje iskoristivost LPC sučelja što smanjuje (ali ne i eliminira) degradaciju LPC sabirnice - međutim neki sustavi nisu kompatibilni s ovim novim firmwareom. Preporučuje se da ne koristite SD karticu kao uređaj za podizanje i da uklonite karticu iz sustava kada nije u uporabi, a drugo moguće rješenje je korištenje samo UHS-I kartica i njihovo upravljanje na 1.8V.


Congatec također navodi da problemi utječu na USB sabirnice i eMMC, iako se oni ne spominju u Intelovoj javnoj dokumentaciji. USB bi trebao imati maksimalno 12% aktivnog vremena, a očekivano trajanje životnog vijeka prijenosa od 60TB tijekom životnog vijeka porta. eMMC bi trebao imati maksimalno 33% aktivnog vremena i operacijski sustav bi trebao biti postavljen na stanje male snage D3 uređaja kada se ne koristi.


Izgleda da to ne utječe na novije dizajne poput Atom C3000 Denverton.