info@panadisplay.com
Boja

Boja

Oct 13, 2017

Načelo mješanja u boji

Miješanje dodataka: R (crveno) g (zeleno) B (plavo) = W (bijelo)

image.png

Subtrakcijsko miješanje boje: R (crveno) + y (žuto) B (plavo) = BL (crno)

image.png


Miješanje u boji:

Koristeći dvije boje miješane (rečeno svaka boja s točkom na jeziku karte), linija može miješati boje mogu biti povezani samo s dvije boje u.

Koristeći tri boje pomiješane, mogu miješati boju, mogu se povezati samo s tri točke boja unutar trokuta.

S vrha jezika može se vidjeti da što je veći trokut koji čine tri točke R, G i B, više se boja može prikazati u prirodnom svijetu, ali je svakako nemoguće prikazati sve boje.

Svaka jedinica piksela na LCD-u redovito se dodaje s tri boje, R, G i B, tako da se svaki piksel može pretvoriti u RGB svjetlost boje s različitim svjetlinama, a svrha prikazivanja slike u boji može se postići.

image.png


Dvije metode miješanja boje:

Vrijeme miješanja: Neka različite boje u različitim vremenskim razdobljima, brzo u ljudskoj viziji, oči nisu dvije boje, možete osjetiti boju (bijeli mješoviti rezultati, kao što su: na vjetrenjaču ostavljeni različitim bojama, rotirajući, samo da biste vidjeli boju).

Prostorna miješanja: Na kraju fizičkog prostora, postavljenog u dvije boje, razmak, razlučivost manjeg od ljudskog oka, također može postići učinak miješanja boje, kao što je TV zaslon u boji sastavljen od tri vrste boja RGB.