info@panadisplay.com
Analiza FMM tehnologije AMOLED-a

Analiza FMM tehnologije AMOLED-a

Jan 20, 2018

Što je FMM

FMM nazvan Fine Metal Mask (fine metal mask), glavni materijal uglavnom je metal ili metal + smola.

Budući da je glavna metoda proizvodnje AMOLED ploče vakuumski isparavanje. Isparavanje vakuumom mora koristiti FMM tehnologiju isparavanja. U suhom postupku, RGB tri vrste svjetlosti i molekula boja su pričvršćene na uske površine. Kada se nanosi na velike ploče, velika maska je sklona deformaciji i prekomjernoj uporabi materijala u procesu isparavanja. Održavanje ravne površine ključna je tehnologija relativno točne metalne maske.

Upotreba Invar materijala (kao kopernika), njegovog jedinstvenog koeficijenta toplinskog širenja (CTE) s visokim modulom i tankim i super glatkim svojstvima za proizvodnju FMM, koji učinkovito može riješiti problem FMM-a na velikoj ploči zbog obrade topline, što uzrokuje savijanje metalne maske i problem s pogreškama u rupi.

1.jpg


Isparavanje je jedan od glavnih procesa OLED-a, a postupak proizvodnje OLED-a grubo se dijeli na drugu fazu od pet stupnjeva.

2.jpgA FMM je fino metalna maska na LTPS disku. Maska je uređaj koji ima malu rupu na tanku ploču. Kada se organski materijal taloži, može se položiti samo na određenom mjestu. Ako ne koristite masku, ne možete dobiti čistu boju stavljanjem crvene, zelene i plave na crvene (R) piksele. Stoga se različiti maski za svaki položaj i oblik RGB koriste u različitim vremenima tijekom procesa taloženja.

3.jpgKada je maska spremna, izvor pare (kao što su organski materijali, kao što su organski materijali) stavlja se ispod njega i zagrijava na odgovarajuću temperaturu. Počeo grijanje, male molekule organske molekule u molekulskoj jedinici prolaze kroz masku i primjenjuju se na željenu poziciju.